Menu

Pensioenadvies werkgever

Pensioenadvies na een juridische verdieping is de USP van Dirk-Jan Plate CPC. Bij wijziging van een pensioenregeling is hij sparringpartner voor werkgever en HR manager. Hij combineert de praktijkervaring van een pensioenconsultant met de wetenschappelijke kennis van een (fiscaal) pensioenrecht specialist. Dat zorgt voor synergie, wat een groot voordeel is voor iedereen die op zoek is naar een op maat gesneden collectief of individueel pensioenplan.

Pensioenadvies bij aanvang of verlenging van de uitvoeringsovereenkomst

Stel uw onderneming valt niet onder een verplicht gesteld bedrijfstakpensioenfonds en een mogelijk aanwezige collectieve arbeidsovereenkomst (CAO) biedt de ruimte zelf de kwaliteit van de pensioenregeling te bepalen. Dan heeft u als werkgever de vrijheid de pensioenregeling op maat te snijden en is het moment daar om contact met Pensioenlogica op te nemen. Hoeveel budget is er beschikbaar? Uiteindelijk is het beschikbare budget van grote invloed op de kwaliteit van de pensioenregeling. Naast advies bij aanvang, is advies bij de verlenging van de uitvoeringsovereenkomst met een verzekeraar, premiepensioeninstelling of pensioenfonds (bij een vrijwillige aansluiting) van groot belang. Vragen of de oorspronkelijke pensioenovereenkomst hierdoor wijzigen moeten worden beantwoord. Als er sprake is van een wijziging is een adequate begeleiding hiervan een investering die u dubbel en dwars terugverdiend.

Begeleiden wijzigingstraject pensioen

Over wijzigingstrajecten is veel te vertellen. Een goede begeleiding is van essentieel belang. Wie moet er instemming verlenen, op welke manier geeft u hierover informatie? Het is een vak apart waarin Pensioenlogica de nodige sporen heeft verdiend. Moeilijke boodschappen geaccepteerd krijgen is voor pensioenstrateeg Plate dé uitdaging. Deze uitdaging slaagt als de boodschap op elk niveau binnen de organisatie begrijpelijk is en u onduidelijkheden snel en vakkundig de wereld uit helpt.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem contact op!

Contact opnemen