Menu

Onafhankelijk pensioenadvies

Mijn naam is Dirk-Jan Plate en als onafhankelijk pensioenadviseur ben ik graag sparringpartner voor werkgevers, werknemers, ondernemingsraden, arbeidsjuristen en HR-professionals. 

Pensioen is complex. Wilt u uw pensioenvraagstuk aan mij voorleggen dan duik ik als onafhankelijk pensioenadviseur in de kleine lettertjes en bijt me net zolang vast totdat de meest passende (eventueel alternatieve) pensioenoplossing is gevonden. 

Complexe pensioenvraagstukken zijn meer dan welkom!

Mijn inspiratie haal ik uit iedere zaak die wordt voorgelegd. Daarnaast de theorie, die ik bijhoud door onder andere zelf artikelen en boeken te schrijven. Ik treed graag voor u buiten de gebaande paden:Pensioenadvies van Pensioenlogica bij:

Pensioenwijzer

Pensioenadvies bij Pensioenlogica

 
 • Wijziging pensioenregeling. Het wijzigingstraject en een praktische oplossing om eventuele verschillen te compenseren (pensioencompensatie). Het nieuwe pensioenstelsel zorgt ervoor dat iedere werkgever, werknemer en OR binnen een paar jaar met het wijzigingsvraagstuk aan de slag moeten gaan;
 • Verlenging pensioencontract, de uitvoeringsovereenkomst of een nieuwe pensioenregeling vormgeven;
 • Verplichtstelling pensioenfonds? Bent u als werkgever vrij in uw pensioenkeuze of geldt er een verplichte aansluiting bij een bedrijfstakpensioenfonds? Een werkingssfeeronderzoek brengt duidelijkheid of er wel of geen sprake is van een verplichtstelling;  
 • Pensioenadvies bij ontslag, daar waar pensioen gerelateerde zaken de ontslagpraktijk een helpende hand kunnen bieden. Werkgever en werknemer zijn gebaat bij de vele praktische pensioenoplossingen. Er is zoveel mogelijk dat ik er zelfs een boek over heb vol- geschreven. Wees gerust, ik kan u effectief de juiste tools aanleveren in een onafhankelijk pensioenadvies; vervroegd pensioen, deeltijdpensioen, het voorkomen van een korting op een WW-uitkering, de Regeling voor Vervroegde Uittreding (RVU), generatiepact enz. Alles komt aan bod en de informatie zet advocaten, HR-managers en ook particulieren aan tot handelen; 
 • Vergelijking verschillende pensioenuitvoerders en/of pensioenregelingen;
 • ZZP-pensioen of voor andere ondernemers. Pensioenadvies aan zelfstandig ondernemers en directeur-grootaandeelhouders over alle (alternatieve) pensioenmogelijkheden die keurslijf-producten niet kunnen bieden (lees ook Pensioenopbouw ZZP – begin met een plan) ; en
 • Vervroegd pensioen. Hoe eerder vervroegd met pensioen vanaf bijvoorbeeld 60 jaar te kunnen gaan ook al bestaan de VUT en prepensioen niet meer.   
Dit betreft geen limitatieve opsomming. 

Pensioenoplossingen bij ontslag (derde druk)

Pensioenoplossingen bij ontslag (derde druk)

Andere publicaties
 

Deskundigheid Pensioenlogica

Mijn theoretische ervaring heb ik opgedaan door zelf te onderzoeken en te schrijven. En natuurlijk door het volgen en afronden van opleidingen, zoals: 

 • Postacademische leergangen Pensioenrecht (CPC) -Vrije Universiteit Amsterdam
 • Fiscaal Pensioenrecht – Vrije Universiteit Amsterdam
 • Hogeschool Tilburg (MPLA) – Oysterwyck
 • Vakopleidingen: beleggingen, Assurantie A, employee benefits

Netwerk en reviews

Contact opnemen

Veel gestelde vragen

Wat doet een onafhankelijk pensioenadviseur?

Uitsluitend uw belangen dienen, dat is mijn opdracht. Het advies staat centraal, niet een eventuele productoplossing. Waar nodig worden de kleine lettertjes van uw bestaande pensioenregeling(en) benut om de gewenste oplossing te bereiken. Door objectief te adviseren ongeacht pensioenproduct en/of pensioenuitvoerder behaalt u het beste resultaat. 

Wat kost een onafhankelijk pensioenadviseur?

Door als adviseur volledig op de hoogte te blijven van onder andere wetswijzigingen en jurisprudentie kan ik de vergaarde kennis direct in de praktijk toepassen. Dat scheelt tijd, dus geld waardoor het bedrag onderaan de streep meevalt. Vooraf is een inschatting van de totale kosten mogelijk.

Hoe werkt het?

Eerst wordt de relevante informatie verzameld. Vervolgens toets ik of de mogelijke oplossing aan uw verwachtingen voldoet. Als dit het geval is, ga ik verder voor u aan het werk met maar één opdracht: uw verwachtingen overtreffen.